van de Sylvester Stee

Hollandse Herders Kennel (Langhaar)

 

Van de Sylvester Stee is al jaren actief geweest in het fokken van Hollandse Herders inclusief stamboom, het eerste nest werd geboren in juni 1987.

Na een paar jaren van weinig activiteit is de Sylvester Stee sinds 2022 weer actief en zijn er weer pups geboren in onze kennel op 28 januari 2023 van onze nieuwe Langharige Hollandse Herder teef "Nederlands Kampioen Eleonora van Oscarli", een teef waar diverse Sylvester Stee honden op de stamboom zijn terug te vinden.

Zie pagina nesten.

Als kennel zijn we gestart in 1984, met de Langharige variëteit, welke we nu ook nog steeds fokken. Dochter Linda heeft ook een Korthaar Reu gehad waarmee zij het SIN diploma Reddingshond heeft gehaald!

De Sylvester Stee bestaat uit de volgende eigenaren:

Joke Ursem en onze dochter Linda Wang -Ursem.

Naast de eigenaren zijn er ook nog de nodige familie leden actief voor de kennel;

Piet Ursem  (echtgenoot van Joke) is de sponsor van de kennel en is  heel actief voor behoud van de Hollandse Herder, daarbij neemt hij deel aan de NHC werkgroep Genenbank.

Piet en onze Ela op de (honden)bank

Onze Linda heeft na haar behaalde examens AKK1 en 2, in 2022, nu op 18 maart 2023, (het moeilijke) examen Exterieur en bewegingsleer gehaald en gaat nu op voor de voorbereidende cursus BFH en VKK, dit is de opstap om keurmeesterexamens te mogen gaan doen voor diverse hondenrassen!

Onze eerste Hollandse Herder Ned. Kamp. Kim met onze dochter Linda 37 jaar geleden!

 

Onze liefde voor het ras komt door het fijne karakter dat de Hollandse Herder heeft, een maatje door dik en dun, maar vooral een gezinshond, waar je kinderen veilig bij zijn!

Daarbij is het een normaal gebouwd ras, dat gezond kan bewegen en geen overdrijving kent, een prachtige normale hond.

Wij waren nooit Hollanders gaan fokken als het ras genoeg fokkers had, maar omdat het ras te zeldzaam is spannen we ons in om samen met alle andere fokkers het ras te behouden. Dit zodat ook andere mensen van dit fijne ras kunnen genieten. Andere fokkers zijn voor ons ook collega's die we niet kunnen missen, uiteindelijk sta je samen sterker voor de uitdagingen om het ras te behouden voor de toekomst. Een ras behouden kan alleen door samenwerken.

Ook de "Nederlandse Herdershonden Club" (NHC) onze rasvereninging waar we al ruim 38 jaar lid van zijn, is belangrijk voor het ras en de fokkers die het ras fokken.

Als kennel v.d. Sylvester Stee hebben we grote waardering voor bestuurs en werkgroepleden die hun tijd in zetten voor het ras. Uiteindelijk zijn we allemaal een klein radertje in de organsatie en werk om de Hollandse Heder te laten voortbestaan! We hopen dat u ook lid wil worden van de NHC waardoor deze Rasvereniging daarmee nog beter haar hoofdtaak, het behouden van de Hollandse Herder kan vervullen!

 

- Uitgebreidere informatie volgt nog.